Letselschade vrachtwagenongeluk

Een vrachtwagen is een groot en zwaar voertuig. Een ongeval waarbij een vrachtwagen is betrokken, is dan ook vaak ernstig. Helaas zijn hier vaak voetgangers, fietsers en scooters bij betrokken. Dit heeft te maken met de dode hoek bij vrachtwagens. Ondanks de voorlichting op scholen en het gebruik van de wettelijk verplichte dodehoekspiegel gebeuren vanwege de dode hoek nog vaak ongelukken met ernstig letsel.

Ongeluk veroorzaakt door dode hoek van een vrachtwagen

De zogenaamde dode hoek bij een vrachtwagen bevindt zich direct achter de vrachtwagen en rechts naast de vrachtwagen in het gebied onder de cabine en vlak daarachter. Wanneer er geen fietsstrook aanwezig is, is het verstandiger om achter de vrachtwagen te blijven bij het stoplicht, wanneer deze vrachtwagen naar rechts wil afslaan. Staat u al rechts naast de vrachtwagen en twijfelt u eraan of de chauffeur u gezien heeft? Neem dan het zekere voor het onzekere en wijk uit naar de berm of het trottoir.  Wanneer er wel een fietsstrook aanwezig is, kunt u het beste helemaal voorin gaan staan. Dan is de kans het grootst dat de chauffeur u ziet.

Letselschade vrachtwagenongeluk opgelopen?

Wanneer u als vrachtwagenchauffeur letselschade oploopt, bent u financieel extra beschermd. Uw werkgever heeft de wettelijke verplichting om een aansprakelijkheidsverzekering en een inzittendenverzekering voor u af te sluiten. Dit houdt in dat uw letselschade altijd vergoed wordt, ook wanneer u zelf schuldig bent aan de aanrijding. Bent u zelfstandig ondernemer, denk er dan altijd aan om naast een aansprakelijkheidsverzekering ook een inzittendeverzekering af te sluiten voor uzelf.

Vrachtwagenongeluk met gevaarlijke stoffen

Een ongeluk waarbij een vrachtwagen met een lading van gevaarlijke stoffen betrokken is, vraagt om extra veiligheidsmaatregelen. U kunt in dat geval het beste de vrachtwagen niet naderen. Blijf op een afstand van minimaal 100 meter en zorg dat u bovenwinds blijft zodat gevaarlijke stoffen niet uw richting op geblazen worden. Vergeet bij het bellen naar de alarmcentrale niet te vermelden dat er een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen betrokken is bij het ongeval.

Letselschade verhalen bij vrachtwagenongeluk

Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op. Samen bespreken we uw situatie en recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.

Scroll naar boven