Medische misser: schadevergoeding

Ook in de gezondheidszorg kunnen er af en toe fouten gemaakt. Het kan namelijk gebeuren dat er een medische fout wordt gemaakt bij een operatie of dat er een verkeerde diagnose wordt gesteld door de hulpverlener/arts. Dit is een kwalijke zaak welke in sommige gevallen vergaande gevolgen met zich mee kan brengen. U zult als slachtoffer vaak met veel vragen en dilemma’s zitten en daarom kan het verstandig zijn om een specialist te benaderen.

Schadevergoeding medische misser

Als er samen met een specialist is gekeken naar de zaak en er wordt geconcludeerd dat er sprake is van een medische misser dan kunnen wij de zaak verder in behandeling nemen. Als u een medische behandeling bent ondergaan welke niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, dan betekent het niet meteen dat er sprake is van een medische fout en dat u daarmee gelijk in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Er kunnen namelijk complicaties optreden welke niet te kwalificeren zijn als een medische fout. Een arts of een hulpverlener kan immers niet alle medische gevolgen anticiperen van zijn of haar handelen. Wij kunnen u helpen om dit allemaal uit te zoeken.

Wat kun je doen?

  1. Gesprek met jurist
  2. Klacht indienen
  3. Onderzoek naar haalbaarheid
  4. Vergoeding claimen

De verwerking van een medische misser

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u niet zeker weet of u slachtoffer bent geworden van een dergelijke medische misser. Het is dan nog steeds verstandig om met een specialist/adviseur de zaak te gaan bekijken. Dit kan namelijk zorgen voor duidelijkheid en afsluiting. Als u kan vastellen dat er geen sprake was van een medische misser dan kan dat u de benodigde innerlijke rust geven. Dit zal voorkomen dat u met openstaande vragen achterblijft.

Bent u slachtoffer van een medische misser?

De gevolgen van een medische misser kunnen bijzonder ingrijpend zijn. Wanneer u onderstaand formulier invult krijgt u gratis advies. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op. Na interne analyse met onze letselschadespecialist brengen wij een vrijblijvend en kosteloos advies uit. Uw mogelijkheden m.b.t. het claimen van een letselschadevergoeding ter compensatie van de medische misser zullen we dan inzichtelijk maken.

Scroll naar boven