Nekpijn na ongeval

Nekpijn na een ongeval is een veel voorkomende klacht bij slachtoffers van letselschade. Dikwijls leidt dit tot onbegrip bij de omgeving van het slachtoffer en de tegenpartij. Onderschatting van deze klachten is vaak aan de orde doordat nekpijn niet zichtbaar is aan de buitenkant.

Nekpijn door aanrijding van achteren

Vooral bij een aanrijding van achteren is de kans op nekletsel aanzienlijk. Een goed afgestelde hoofdsteun is in dergelijke situaties van essentieel belang.

Bij de zogenaamde kop-staartbotsing kan het hoofd namelijk een zwiepende beweging maken. De nek kan dan overstrekt raken waardoor nekklachten ontstaan.

Nekpijn gerelateerde klachten

Nekpijn na een ongeval gaat vaak  samen met andere klachten. Hierbij kunt u denken aan:

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Concentratiestoornissen
  • Vergeetachtigheid
  • Schouderpijn
  • Rugpijn

Ook ervaren mensen met nekpijn vaak tintelingen in handen/vingers. Ook wel omschreven als een gevoel van uitstraling.

Zelf nekpijn na een ongeval?

Letselschade-claim biedt hulp aan slachtoffers van een verkeersongeval. In de praktijk komen we vaak tegen dat mensen nekklachten oplopen door een ongeval. Wij zijn er in gespecialiseerd om schadevergoeding te claimen voor mensen met letselschade. De kosten van onze rechtshulp worden normaliter verhaald op de tegenpartij.

Vul gerust even onderstaand mailformulier in met uw vragen. Desgewenst behandelen wij uw dossier en realiseren een optimale schadevergoeding voor uw letselschade inclusief nekpijn.

Scroll naar boven