Ongevallen bij stoplichten

Wanneer u wordt aangereden terwijl u stilstaat voor het stoplicht, is de achteroprijdende bestuurder aansprakelijk. Wanneer u zelf een fout of overtreding hebt gemaakt, bent u medeaansprakelijk voor het ongeval. Dit kan het geval zijn, wanneer u plots hard op de rem bent gaan staan, terwijl dit niet nodig was en dit dus redelijkerwijze niet verwacht kon worden door uw achterligger.

Voldoende afstand houden

In artikel 19 van het RVV staat het volgende:

De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is.

Dit betekent dat ervan uit wordt gegaan dat de achteroprijdende auto onvoldoende afstand heeft bewaard in het geval van een ongeval. Mocht het zo zijn dat de achteroprijdende auto wel voldoende afstand heeft bewaard, dan zal de bestuurder van deze auto moeten bewijzen dat de aanrijding niet zijn of haar schuld was, maar veroorzaakt werd door een fout van de voorganger.

Klachten na de aanrijding

Aanrijdingen achterop veroorzaken vaak whiplashklachten. Door de slingerbeweging die het hoofd maakt ten opzichte van de romp raken spieren en pezen overbelast. De gevolgen hier van kunnen zijn:

  • Pijnklachten in de nek en klachten van stijfheid
  • Pijn in de schouders
  • Pijn in de rug
  • Concentratieproblemen
  • Geheugenproblemen
  • Duizelingen
  • Vermoeidheid
  • Visusproblemen
  • Oorproblemen en oorsuizen

Keurig aan de verkeersregels gehouden

Heeft u zich keurig aan de verkeersregels gehouden en bent u desondanks voor het stoplicht van achteren aangereden? Dan is de tegenpartij aansprakelijk en kunt u uw letselschade op de tegenpartij verhalen. U kunt in dat geval het beste een letselschadejurist inschakelen. Wanneer er sprake is van een whiplash is het verstandig een letselschadejurist in te schakelen de hierin is gespecialiseerd. Deze jurist is op de hoogte van de laatste feiten en regelgeving en kan uw belangen het beste behartigen.

Aangereden voor stoplicht en juridisch advies nodig?

Letselschade-Claim heeft verschillende juristen gespecialiseerd in het bijstaan van mensen die een whiplash hebben opgelopen. Zij staan uw graag te woord om u van advies te voorzien. Wanneer u onderstaand contactformulier invult, wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen. Dan wordt uw zaak met u doorgesproken. Dit eerste contact is altijd gratis en vrijblijvend.

Scroll naar boven