Rugletsel na verkeersongeval

Rugletsel na verkeersongeval

Een rugletsel na een verkeersongeval kan vaak ernstige gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat er ter plekke al goed gehandeld wordt. Zeker ernstig rugletsel zoals een dwarslaesie heeft grote gevolgen voor het verdere leven van het slachtoffer. Er is dan vaak sprake van blijvende invaliditeit.

Direct na het ongeval

Wanneer er sprake is van rugletsel is het belangrijk dat het slachtoffer niet verplaatst wordt na het ongeval. Wanneer het slachtoffer op de buik ligt, controleer dan de ademhaling. Wanneer er geen ademhaling aanwezig is, kunt u het beste hulp inroepen om het slachtoffer voorzichtig te draaien, zodat beademing en eventueel hartmassage mogelijk is.

Als omstander kunt u het beste zo snel mogelijk 112 bellen. Naast een ambulance moet er ook politie komen, aangezien er sprake is van lichamelijk letsel. Ga aan het hoofdeinde bij het slachtoffer zitten en zeg hem dat hij zich zo min mogelijk moet bewegen. Wanneer u verstand heeft van EHBO kunt u de nek fixeren zoals u dat geleerd heeft. Blijf alert op veranderingen in de conditie van het slachtoffer en controleer geregeld de ademhaling, de hartwerking en het bewustzijn.

Schade claimen voor rugletsel

Neem na het ongeval zo snel mogelijk contact op met een letselschade specialist zodat deze voor u de schade kan claimen. Stel de schuldige partij aansprakelijk voor uw letsel en de letselschade specialist zal uw financiële belangen behartigen zodat u zich kunt richten op uw gezondheid en uw lichamelijk herstel.

Schadevergoeding rugletsel? Gratis advies

Letselschade-Claim voorziet u graag van gratis en vrijblijvend advies over de mogelijkheden van het claimen van schadevergoeding bij rugletsel. Wij behartigen uw belangen en zetten ons optimaal in om de maximale vergoeding voor het u aangedane leed voor u te ontvangen.

Wanneer u het online formulier invult, zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen en u van gratis advies voorzien.

Scroll naar boven