Schade letsel advocaat

Schade letsel advocaat aanstellen

Na een ongeluk met schade en letsel kunt u een advocaat inschakelen om een schadevergoeding te realiseren. Een letselschade advocaat is de specialist als het gaat om een letsel vergoeding.

“Welke financiële schade heb ik eigenlijk precies na een ongeluk?”

De schade na een ongeval kan onderverdeeld worden in materiële- en immateriële schade. Materiële schade is alle schade aan uw voertuig. Wanneer de tegenpartij aansprakelijk is voor materiële schade dient de tegenpartij dit te vergoeden.

Schade verhalen op eigen WA-verzekering

In geval u bijvoorbeeld een auto-ongeluk heeft gehad heeft zelf een WA-verzekering) dan loopt het verhalen van de materiële schade doorgaans rechtstreeks via de verzekeraar van de tegenpartij.

Schade verhalen via eigen all-risk verzekering

Indien uzelf een all-risk verzekering heeft dan verhaalt uw eigen verzekeraar vaak de materiële schade bij de verzekeraar van de tegenpartij. Uw materiële schade kunt u dan zelf af te handelen met uw eigen verzekeraar, u bent immers all-risk verzekert.

Letselschade

Letselschade heeft betrekking op immateriële schade. Deze schadepost wordt ook wel omschreven als leed, pijn en verlies aan levensvreugde. Smartengeld dient immateriële te dekken. Voor een slachtoffer is het vaak erg lastig om smartengeld te claimen bij de tegenpartij.

Juridisch gezien komen er namelijk behoorlijk wat zaken bij kijken. Ook is het lastig om zelf een reële letselschade vergoeding vast te stellen. Het is daarom sterk aan te raden om een letselschade advocaat of specialist de afhandeling van uw ongeval te laten doen. Met een juridische adviseur op gebied van letselschade staat u een stuk steviger tegenover de verzekeraar van de tegenpartij.

De letselschade advocaat

Wat doet een letselschade advocaat? Een letselschade advocaat beoordeelt allereerst een aantal punten:

  • Wie is er aansprakelijk voor het ongeluk?
  • Wat is de ernst van het letsel?
  • Is er sprake van blijvend letsel?
  • Staan juridische kosten in verhouding met de letselschade?
  • Speelt verjaring van de letselschade een rol?

Gratis advies letselschade advocaat

Via ons kunt u kosteloos advies krijgen van onze letselschade advocaat. Wanneer u onderstaand mailformulier invult nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Samen bespreken we uw situatie. Na interne analyse ontvangt u kosteloos juridisch advies m.b.t. een rechtvaardige letsel schadevergoeding.

Scroll naar boven