Schadeposten letselschade

Schadeposten letselschade

Schadeposten letselschade

Wanneer u na een ongeluk te maken krijgt met letselschade, kan deze tijdelijk of blijvend zijn. In beide gevallen heeft u te maken met financiële gevolgen op allerlei gebieden. Welke kosten kunnen op uw pad komen, die meegenomen moeten worden in de letselschade-afwerking? We zetten ze hieronder voor u op een rij.

Aanpassingen woning en/of auto

Wanneer u invalide geraakt na een ongeval, kan het zijn dat er om zelfstandig te kunnen blijven wonen en rijden, aanpassingen nodig zijn aan de woning of de auto. Denk hierbij aan een traplift, een verhoogd toilet, een sta-opstoel of een in hoogte verstelbare tafel voor de woning en bijvoorbeeld cruise control, extra verwarmde voorstoel, kofferbaklift en oprijgoten voor een rolstoel voor een auto. Deze schadepost kan in geval van letselschade hoog oplopen.

Huishoudelijke hulp na letselschade

Na letselschade kan het zijn dat u (tijdelijk) niet in staat bent om het huishouden te doen. De kosten voor de hulp die u hiervoor moet inschakelen, moeten worden vergoed door de tegenpartij. Dit kunnen de kosten zijn voor een professionele huishoudster, maar ook vergoeding voor werkzaamheden die nu door familie of vrienden worden verricht.

Materiële schade

Het kan zijn dat tijdens het ongeval uw kleding, mobiele telefoon of bril beschadigd zijn. Ook deze materiële kosten zijn voor de tegenpartij.

Opvang voor kinderen en huisdieren na letselschade

Wanneer u naar een ziekenhuis of revalidatiecentrum moet voor therapie en afspraken, kan het zijn dat er een oppas of kinderopvang moet worden ingeschakeld. Deze kosten komen in aanmerking voor vergoeding, ook wanneer oma of een vriendin de oppas is.

Ook is het mogelijk dat u (tijdelijk) niet in staat bent uw hond uit te laten. Dan bent u genoodzaakt dit aan een ander te vragen. U kunt hiervoor een uitlaatservice inschakelen of een bekende vragen de hond uit te laten. In beide gevallen heeft u recht op schadevergoeding.

Reiskosten en parkeerkosten

U maakt deze kosten wanneer u naar het ziekenhuis, de arts of de therapie moet en deze komen in aanmerking voor vergoeding. Maar vergeet ook niet de kosten die vrienden, familie en kennissen moeten maken wanneer ze naar u toe komen om de kinderen te halen, u ergens naar toe te brengen, of naar u toe te komen om huishoudelijke klussen te verrichten.

Smartengeld na letselschade

Smartengeld is geld dat u krijgt als erkenning voor het leed dat u is aangedaan. Door het ongeval is uw levensvreugde gedaald. Er is u pijn en verdriet aangedaan. Smartengeld is een vergoeding hiervoor. Dit kan nooit het verlies in levensvreugde goed maken, maar voor veel mensen is deze erkenning een belangrijke stap in het genezingsproces.

Verlies aan verdienvermogen/studievertraging na letselschade

Hierbij moet u denken aan verminderd inkomen door (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid, bonussen en salarisverhoging die u bent misgelopen, kosten die een extra studiejaar met zich meebrengen. Bij studievertraging gaat het niet alleen om extra schoolkosten voor dat jaar, maar ook om de inkomsten die u misloopt door een jaar extra studeren en kosten voor een jaar extra studiefinanciering.

Zelfwerkzaamheid na letselschade

Kosten voor zaken die u normaal zelf zou doen, maar waarvoor u nu iemand moet inschakelen, zoals:

–       verhuizen

–       tuinieren

–       reparaties in en om het huis

–       behangen en schilderen

–       auto wassen.

Ziektekosten

Dit zijn alle medische kosten die niet vergoed worden door uw ziektekostenverzekering, te weten:

  • eigen risico
  • medicatie die u geheel of gedeeltelijk zelf moet betalen
  • eigen bijdrage voor bijvoorbeeld fysiotherapie, prothese e.d.
  • steunzolen

Soms heeft u een verklaring van een arts nodig om voor vergoeding van deze kosten in aanmerking te komen. Bewaar alle correspondentie dus goed.

Claimen letselschade

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u deze claimen? Vul dan het onderstaande formulier. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op. We zullen dan samen uw situatie bespreken en antwoord geven op uw vragen. Desgewenst kunnen wij vervolgens schadevergoeding voor u claimen. Indien de tegenpartij schuldig is aan het ongeluk is onze juridische hulp geheel kosteloos voor slachtoffers van letselschade.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Scroll naar boven