Schadevergoeding

Een schadevergoeding claimen na een ongeval vergt de nodige expertise. We begrijpen goed dat een ongeval een grote impact heeft op uw leven. Onze letselschade advocaat / jurist neemt uw zorgen m.b.t. schadevergoeding na een ongeval graag uit handen.

De gevolgen van een ongeval zijn niet gering. Het verwerken van die plotse klap kost tijd en energie. Voor het herstel van lichaam en geest is het belangrijk om de tijd voor jezelf te nemen.

Om tegelijkertijd een schadevergoeding te claimen is bijzonder zwaar in mentale zin. Dikwijls hebben omgeving en tegenpartij geen besef wat het voor u als slachtoffer van een ongeval betekend. Vooral bij whiplash / nekklachten komen is er vaak sprake van onderschatting.

De tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade kunt u dan ook het beste overlaten aan een expert. Kosten worden doorgaans gedekt door de tegenpartij

Uw recht op schadevergoeding

Bij de beantwoording op de vraag of u recht heeft op schadevergoeding zijn onderstaande vragen van belang.

  • Hoe ernstig is het letsel?

  • Is de tegenpartij aansprakelijk voor het ongeval?

  • Kan de tegenpartij binnen de wettelijke verjaringstermijn aansprakelijk gesteld worden?

1. Ernst van letsel. U heeft recht op letselschadevergoeding als de schade dermate ernstig is dat u er hinder van ondervindt. Er is natuurlijk verschil tussen bijvoorbeeld letsel bestaande uit een kleine schaafwond of chronische nekklachten / whiplash klachten.

2. Aansprakelijk stellen letselschade. “Wie schadevergoeding eist, die bewijst”. In geval van een verkeersongeval kan het proces verbaal als bewijs fungeren. Ook dient het Europees Schadeformulier als bewijsmateriaal. Na een bedrijfsongeval stelt de arbeidsinspectie een rapport op. Dat rapport geld ook als bewijsmateriaal. Getuigenverklaringen dragen ook bij aan een succesvolle aansprakelijkstelling.

3. Verjaring letselschade. De WAM (wet aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen) stelt dat een aansprakelijkstelling, bij een WA-verzekeraar, binnen 3 jaar dient plaats te vinden. Uit jurisprudentie is gebleken dat contact opnemen met betreffende WA-verzekeraar over het ongeval voldoende is om de verjaring te stuiten.

Verder bestaat er een wettelijke relatieve verjaringstermijn van 5 jaar en een absolute verjaringstermijn van 20 jaar. Voor meer informatie over de verjaring van een dossier kunt u het beste even contact opnemen voor kosteloos advies.

Zelf vragen over schadevergoeding?

Bel 035 7110484 of vul gerust even het mailformulier in voor vragen over uw eigen situatie. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met u op.

Na analyse van onze letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding claimen na een ongeval.

Scroll naar boven