Schadevergoeding arbeidsongeval horeca

Schadevergoeding ongeval in horeca

De meeste arbeidsongevallen doen zich voor in de horeca. Het is zelfs zo dat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, 1 op de 15 werknemers in de horeca te maken krijgt met een bedrijfsongeval. Hierbij is dit samen met de bouwsector, de sector waarin de meeste bedrijfsongevallen voorkomen. Gelukkig zijn het meestal kleine ongevalletjes met warme pannen, hete vloeistoffen, scherpe messen en glasscherven.

Wat zijn oorzaken van een ongeval in de horeca

Arbeidsongevallen gebeuren vaker bij jonge werknemers. Vaak is onoplettendheid de oorzaak, maar ook een te grote werkdruk, een fout van een collega, of nalatigheid kunnen een arbeidsongeval veroorzaken. Valpartijen en struikelen komt ook regelmatig voor.

Het kan zijn dat de letselschade op de lange termijn is ontstaan door herhaaldelijke blootstelling aan overbelasting van bepaalde spieren, gewrichten en pezen. Dit treedt vooral op aan de rug, nek, schouders, armen en handen en ontstaat door langdurig staan, zwaar tillen en het veelvuldig moeten aannemen van ongemakkelijke houdingen. Dit wordt een beroepsziekte genoemd.

Een ernstig arbeidsongeval

Wanneer er sprake is van een ernstig arbeidsongeval is uw werkgever verplicht om de Arbeidsinspectie in te schakelen. Een ongeval is ernstig wanneer u als werknemer hiervoor naar het ziekenhuis moet en daar moet blijven.

Ongeval in horeca, kan een letselschade specialist u helpen?

Een letselschadespecialist kan u helpen met het verzamelen van de medische informatie en het inventariseren van de door u geleden schade. Ook kan hij alvast een voorschot voor u regelen om hiermee financiële problemen te voorkomen. Verder onderhoudt hij voor u de contacten met de tegenpartij en zo neemt hij u veel werk uit handen.

Heeft uzelf te maken met letselschade na een arbeidsongeval in de horeca? In de meeste gevallen heeft u dan recht op schadevergoeding. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier. Wij nemen dan gratis en vrijblijvend binnen 24  uur contact met u op. Dan bespreken we de zaak en kijken we of we verder nog iets voor u kunnen betekenen.

Scroll naar boven