Schadevergoeding auto-ongeluk claimen

Een auto-ongeluk is sowieso geen pretje en daarna komt er nog iets waar veel mensen tegenop zien. Het claimen van de schade. Toch is dit een karweitje wat u beter niet kunt uitstellen en het werk wat eraan vast zit valt meestal wel mee, tenzij er discussie ontstaat over de aansprakelijkheid.

Stappenplan schade claimen

Neem als eerst contact op met de eigen verzekering om de schade te melden. Zorg hiervoor voor alle relevante gegevens en een ingevuld en ondertekend schadeformulier. Liefst aangevuld met foto’s en telefoonnummers van eventuele getuigen. Beken nooit schuld, ook niet wanneer u wel degelijk schuldig bent aan het ongeval. Laat de schuldvraag maar over aan de verzekeraars.

De tweede stap is de gang naar de garage of een schade-expert om de schade te laten taxeren.

Mocht het zo zijn dat u de schade niet of slechts gedeeltelijk vergoed krijgt van uw eigen verzekering, dan kunt u een claim neerleggen bij de verzekeraar van de tegenpartij.

Wanneer de schade erg groot is, of wanneer er sprake is van letselschade, is het verstandig om rechtshulp in te schakelen. De rechtshulp gaat dan voor u onderzoeken welk bedrag geclaimd kan worden op de tegenpartij en wie de schuldige partij is. Soms is er sprake van gedeelde schuld. Het opeisen van schadevergoeding voor letselschade is een ingewikkeld proces, wat u beter kunt laten afhandelen door een letselschadespecialist. Deze overlegt met u en voert voor u de onderhandelingen. Hierdoor komt u niet onnodig in conflict.

Het inschakelen van een letselschadespecialist voorkomt in 98 % van de gevallen de gang naar de rechter, wat goedkoper is, minder frustraties oplevert en zorgt voor een snellere afhandeling van uw schadeclaim.

Welke schade kan je claimen na een auto-ongeval

Wanneer er sprake is van letselschade, kan het zo zijn dat uw leven na het ongeval er heel anders uit ziet als voorheen. Het ongeval zorgt niet alleen voor fysieke schade, maar ook de psychische schade en het verlies van levensvreugde moet u niet onderschatten. Ook deze elementen moeten worden opgenomen in de schadevergoeding. Een letselschade specialist zal dit dan ook zwaar laten meewegen in zijn onderhandelingen.

Zelf een letselschade specialist nodig na een auto-ongeluk?

Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 24 uur gratis en vrijblijvend contact met u op.

Scroll naar boven