Schadevergoeding militairen

Kan ik schadevergoeding voor mijn fietsongeluk aanvragen?
We kunnen met trots stellen dat Nederland een echt fietsland is. De schaduwzijde hiervan zijn de vele fietsongevallen met veel voorkomende letsels als gebroken sleutelbenen en benen. Ook komen whiplash klachten en hoofdletsel veel voor na een fietsongeluk.

Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 78.000 slachtoffers van een fietsongeluk behandeld voor letsel. Hiervan worden er zo’n 66.000 mensen behandeld op de spoed eisende hulp in een ziekenhuis.

Schadevergoeding fietsongeluk – Wanneer heb ik daar recht op?

Wanneer u in het verleden bent uitgezonden op een missie, dan heeft het ministerie van defensie een sterke zorgplicht, ook nadat u de dienst verlaten hebt. Wanneer er onvoldoende aan deze zorgplicht is voldaan, kunt u als oud-militair mogelijk in aanmerking komen voor schadevergoeding.

, Schadevergoeding militairen

Posttraumatisch stresssyndroom

Een posttraumatisch stresssyndroom is het trauma wat het meest voorkomt bij ex-militairen die op een missie zijn geweest. Wanneer u hiervan last krijgt, kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met het veteranenloket en gespecialiseerde hulp zoeken. Het is verstandig om een advocaat in de arm te nemen die de defensieregels kent die van toepassing zijn bij het verkrijgen van een PTSS-uitkering of vergoeding.

Schade erkennen

Wanneer defensie heeft erkend dat het letsel het gevolg is van de missie, dan worden in de meeste gevallen alle gemaakte kosten, gemiste inkomsten en smartengeld vergoed. Het gaat dan om schade die niet reeds door een militair invaliditeitspensioen (MIP), ereschuld of een voorzieningenregeling wordt vergoed. Dit wordt de restschade van de militair genoemd.

Advies nodig?

Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op. Samen bespreken we uw situatie en recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.

Gratis letselschade advies!

Start typing and press Enter to search