Vergoeding ongeluk met fiets

Schadevergoeding ongeluk met fiets

Schadevergoeding ongeluk met fiets? Hebt u letselschade opgelopen bij een fietsongeval.. wij kunnen u de hulp en ondersteuning bieden die u nodig heeft om een ​​schadeclaim in te dienen. Letselschade-Claim verzorgt uw claim. Vul het mailformulier onderaan de pagina in en ontvang vrijblijvend juridisch advies na een fietsongeval.

De uitbetaling van vergoedingen voor fietsongevallen is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

  • De ernst van het letsel
  • Gegeven medische behandelingen en verwachte toekomstige behandelingen
  • Veranderingen in fysieke en mentale capaciteiten
  • Niveau van pijn en lijden
  • Gederfde inkomsten als gevolg van het ongeval (door hersteltijd voor klachten)
  • Beschadiging aan eigendommen

Hoe vraagt ​​u vergoeding fietsongeval aan?

Bij het claimen van een fietsongeval is het belangrijk dat medische gegevens worden verkregen. Daarmee kunnen opgelopen verwondingen worden aangetoond. Herstel van klachten kan lang duren, afhankelijk van de ernst van de letselschade. Een medische rapportage kan verzorgd worden door uw behandelaar. Denk daarbij aan een fysiotherapeut of een arts uit het ziekenhuis die u heeft behandeld na het fietsongeluk. Uw verwondingen worden gewaardeerd in overeenstemming met verkregen medische rapportages en/of verklaringen. Wij kunnen u daarbij ondersteunen en u de hulp bieden die u verdient.

Het overgrote deel van schadeclaims voor een ongeluk met de fiets wordt buiten rechte afgehandeld. Dat betekend dat er geen rechter aan te pas hoeft te komen. In bijzondere gevallen kan het echter wel nodig zijn om een zaak voor de rechter te laten komen.

U kunt direct contact opnemen met de deskundige letselschade juristen van Letselschade-Claim om een ​​claim in te dienen. Voor algemene vragen over over schadeclaims bij fietsongevallen bent u natuurlijk ook van harte welkom.

Als u of een lid van uw gezin een ongeval heeft gehad en hierdoor ernstig letsel heeft opgelopen, heeft u mogelijk recht op een vergoeding. In Nederland zijn fietsers en voetgangers beschermde weggebruikers. Dit betekend dat de aansprakelijkheid in de regel ligt bij gemotoriseerde weggebruikers.

Begin vandaag nog met uw fietsschadeclaim en neem contact op met Letselschade-Claim door te bellen naar 035 711 0484 of vul ons online contactformulier in. Eén van onze deskundige letselschade juristen zal spoedig contact met u opnemen.

Cijfers van fietsongevallen

Fietsongevallen komen veel voor. Jaarlijks zijn er in Nederland meer dan 200 fatale ongevallen met de fiets. In 32% van de gevallen gaat het om E-bikes. Onderstaand een overzicht van het aantal slachtoffers van fietsongevallen in vergelijking met andere verkeersdeelnemers.

Schadevergoeding ongeluk met fiets
Fietsers en automobilisten vertegenwoordigen het overgrote deel van de ongevallen met fatale afloop. Bron CBS

De meest voorkomende fietsongevallen zijn de volgende:

  • Een automobilist rijdt over het fietspad
  • Automobilist geeft fietser geen voorrang bij rotonde
  • Een auto die geen voorrang geeft bij afslaan (dode hoek)
  • Automobilist opent een deur en veroorzaakt botsing met fietser
  • Fietser rijdt op de weg voor motorvoertuigen
  • Spelend kind op fiets dat wordt aangereden. Gebeurt dikwijls in een woonerf

Fietsers staan ​​ bekend als een van de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. De beschermde status van fietsers in het verkeer zorgt voor goede kansen voor schadevergoeding bij letselschade. Mocht u dus enige vorm van letsel hebben opgelopen als gevolg van een fietsincident, dan kunt u normaliter een schadevergoeding claimen bij de betreffende tegenpartij.

Schadevergoeding ongeval met fiets? Waar kan ik aanspraak op maken..

Als u op enige wijze gewond bent geraakt door een ongeval op een fiets, waar iemand anders de schuld van heeft, hebt u recht op vergoeding. U kunt daarbij denken aan vergoeding voor revalidatie, medische rekeningen, gederfde inkomsten, beschadigde eigendommen enz.

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening wordt gehouden wanneer we werken aan het bepalen van de hoeveelheid compensatie waarop u recht heeft. De belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn de aard van de ernst van de verwondingen die het slachtoffer heeft opgelopen.

De toegekende vergoeding is afhankelijk van het veroorzaakte letsel. Ook de ernst van de omstandigheden wordt gewogen. Letselschade-Claim heeft zich gespecialiseerd in schadevergoedingen voor ongelukken met de fiets. Wij hebben veel ervaring in het behandelen van schadeclaims bij fietsongevallen.

Neem contact op met gespecialiseerde fietsongeval juristen van Letselschade-Claim als u vragen heeft over uw recht op schadevergoeding voor een fietsongeluk.

    Gratis letselschade advies


    Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen.

    Scroll naar boven