Schadevergoeding ongeluk met scooter

Schadevergoeding ongeluk met scooter

Scooters en brommers zijn gemotoriseerde weggebruikers. Zij worden niet extra beschermd door de wet, ondanks dat het letsel bij een aanrijding vaak ernstig is. Botbreuken, nekklachten en letsel aan het hoofd komen vaak voor bij scooterrijders.

Letselschade: wie is aansprakelijk

Scooterrijders zijn vaak jong en dat zorgt ervoor dat ze door de tegenpartij soms beschuldigd worden van roekeloos gedrag in het verkeer. Het is dus belangrijk dat de aansprakelijkheid goed helder is. Bel bij letselschade altijd de politie, zodat zij een proces verbaal kunnen opmaken. Dit proces verbaal kan uw zaak ondersteunen.

Wanneer de schade in de eerste instantie lijkt mee te vallen en u een schadeformulier invult, noteer dan in ieder geval de namen en het adres van de getuigen, maak een situatieschets en zoveel mogelijk foto’s ter plaatse. Op deze foto’s moet de situatie en de positie van de voertuigen goed worden weergegeven.

Is de auto doorgereden na het ongeval?

Ook wanneer de dader onbekend is, moet u zoveel mogelijk gegevens noteren en ook de naam en het adres van de getuigen. U kunt dan een vergoeding voor de schade aanvragen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Pas later lichamelijke klachten

Direct na het ongeval zit u vaak onder de adrenaline. Hierdoor kan het zijn dat u helemaal geen klachten ervaart, maar dat later blijkt dat er toch sprake is van letsel. Vooral bij nekklachten  (whiplash) is dit vaak het geval. Blijkt later dat er toch klachten zijn, raadpleeg dan direct een arts.

Recht op smartengeld

Naast vergoeding van de kosten die u maakt, heeft u recht op een smartengeld vergoeding voor de psychische schade die u lijdt door het ongeval. De hoogte van het smartengeld wordt bepaald door de ernst van uw letsel en de ernst van de gemaakte verkeersovertreding door de tegenpartij.

Fietser of voetganger aangereden

Bent u als fietser of voetganger aangereden door een scooter? Dan heeft u bijna altijd recht op een vergoeding van de schade. Zelfs wanneer u zelf een verkeersfout heeft gemaakt, krijgt u in de meeste gevallen nog 50 % van de schade vergoed. Voetgangers en fietsers zijn volgens de wet namelijk kwetsbare verkeersdeelnemers en worden daarom extra beschermd.

Letselschade-claim

Heeft u een ongeval gehad met een scooter en is er sprake van een aansprakelijke tegenpartij? Dan heeft u recht op schadevergoeding. Wanneer u onderstaand formulier invult nemen wij binnen 24 uur contact met u op voor vrijblijvend advies. Desgewenst nemen wij de zaak gratis voor u in behandeling.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Scroll naar boven