Schadevergoeding in rolstoel na verkeersongeval

In rolstoel na verkeersongeval

Wanneer u letselschade heeft opgelopen met blijvende invaliditeit tot gevolg, heeft u recht op een vergoeding van de immateriële schade. Het ongeval heeft immers een flinke impact gehad op het verloop van uw verdere leven. Naast de immateriële schade is er ook sprake van materiële schade.

Smartengeld in rolstoel door ongeval

Immateriële schadevergoeding wordt ook wel eens smartengeld of affectieschade genoemd. De hoogte van het bedrag wat hiermee gemoeid is kan per zaak flink verschillen. Hierbij spelen diverse zaken een rol, zoals de ernst van de invaliditeit, de leeftijd van het slachtoffer en de impact van de invaliditeit op het leven van het slachtoffer.

Vooral de impact van het ongeval op het leven van het slachtoffer kan per zaak flink verschillen. Is het slachtoffer zijn baan kwijt geraakt of minder gaan verdienen door zijn invaliditeit of niet? Is er sprake geweest van een noodgedwongen verhuizing? Heeft u een hobby zoals motorrijden of paardrijden, die u niet meer kunt uitoefenen dankzij dit ongeval. Verder spelen ook de psychische consequenties en eventuele pijnklachten een rol bij het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding.

Kosten in verband met blijvende invaliditeit

Verder moeten de kosten die zijn ontstaan door de blijvende invaliditeit worden vergoed. Het gaat dan om eventuele woningaanpassingen, verhuiskosten, geannuleerde vakanties of sportschoolabonnementen, kosten voor een grotere en/of aangepaste auto in verband met de rolstoel. Maar ook kosten die u moet maken in verband met uw zelfredzaamheid zoals huishoudelijke hulp, onderhoud aan huis en tuin en eventuele extra vervoerskosten omdat u zelf niet meer kunt autorijden.

Letselschadespecialist inschakelen na ongeval met invaliditeit

Wanneer u te maken krijgt met blijvende invaliditeit door een verkeersongeval, doet u er verstandig aan om een letselschadespecialist in te schakelen. Deze kan u informeren, adviseren en bijstaan bij het indienen van een schadeclaim.

Contacteer ons via onderstaand mailformulier. Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen door onze letselschade adviseur. U kunt uw situatie dan rustig bespreken en uw vragen stellen. Vervolgens zullen wij kijken naar de mogelijkheden die u heeft om schadevergoeding te realiseren. Deze dienstverlening is volledig kosteloos voor u. Ook wanneer u vervolgens besluit om uw schade door ons te laten claimen heeft u normaliter geen kosten.

Scroll naar boven