Schadevergoeding scooterongeluk

Schadevergoeding scooterongeluk eisen

Bent u slachtoffer van een scooterongeluk dan heeft u mogelijk recht op schadevergoeding. Op jaarbasis melden zich zo’n 9800 mensen bij de eerste hulp van een ziekenhuis na een verkeersongeval met de scooter. 15% van deze patiënten wordt opgenomen. Letselschade door een scooterongeval heeft vaak een grote impact op het leven van het slachtoffer.

Letselschadeclaim scooterongeval

Het letsel na een scooterongeluk bestaat vaak uit schaafwonden. Ook komt hoofdletsel, nekletsel en gebroken botten vaak voor. Jaarlijks lopen gemiddeld 520 mensen hoofdletsel op. Bij 120 slachtoffers is er sprake van ernstig hersenletsel. Dit blijkt uit cijfers van het Letsel Informatie Systeem van Consument en Veiligheid.

De blote benen van de dame op de foto zien er bijzonder goed uit. Het bevordert natuurlijk wel het risico op ernstig beenletsel bij een ongeval met haar scooter.

Het dragen van beschermende kleding is dan ook een belangrijke voorzorgsmaatregel om de impact van een scooterongeluk te beperken. Een goedgekeurde helm heeft een belangrijke bijdrage ter voorkoming van hoofdletsel/hersenletsel.

Schadevergoeding scooterongeluk – Kosteloos eisen

Indien u letsel heeft opgelopen bij een scooterongeval en de tegenpartij is aansprakelijk, dan kunt u schadevergoeding eisen. De voornaamste schadeposten zijn, medische kosten, juridische kosten en gederfde inkomsten door (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Wanneer u voor een periode beperkt bent in bijvoorbeeld het doen van uw huishouden, dan kunt u daar ook een vergoeding voor verwachten.

Een letselschade specialist van Letselschade-Claim kan u hierover verder informeren. Deze specialist in het verhalen van letselschade kan uw kosten en misgelopen inkomsten optimaal claimen. Vul onderstaand mailformulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen. Samen met de letselschade specialist kunt u de mogelijkheden voor een rechtvaardige schadevergoeding scooterongeluk bespreken.

Scroll to Top