Schadevergoeding verkeersongeluk

Schadevergoeding verkeersongeluk eisen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker in het verkeer. Hoe goed u ook oplet, iedereen kan een keer bij een verkeersongeluk betrokken raken. Per jaar gebeuren er meer dan 100.000 verkeersongevallen, waarbij in de meeste gevallen gelukkig alleen sprake is van materiele schade. Helaas is er in rond de 10.000 gevallen ook sprake van letselschade na een verkeersongeluk. Schade die u als slachtoffer wilt verhalen op de aansprakelijke partij.

Eerst naar de huisarts

Wanneer u klachten heeft na een verkeersongeval, gaat u als eerste naar de huisarts. Liefst ook wanneer de klachten wel mee lijken te vallen. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt om aan te tonen dat de klachten zijn ontstaan door het ongeval en het gebeurd vaker dan dat u denkt dat de klachten in de eerste instantie wel mee lijken te vallen maar langzaam verergeren in plaats van verbeteren.

Schakel een letselschade specialist in

Wanneer blijkt dat u lichamelijk letsel over heeft gehouden aan het ongeval is het verstandig om zo snel mogelijk een letselschade specialist in te schakelen. U kunt zich dan richten op uw herstel en de letselschade specialist regelt de juridische kant.

Mocht het zo zijn dat u kosten moet maken of financieel achteruit gaat in verband met uw gezondheid, dan is het niet de bedoeling dat u hierdoor in de financiële problemen komt. Een letselschade specialist kan in dat geval een voorschot op de uiteindelijke schadevergoeding voor u regelen.

Aansprakelijk stellen voor verkeersongeluk

De eerste stap die een letselschade specialist zet, is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Omdat u graag wilt weten waar u aan toe bent, krijgt u ook zo snel mogelijk een voorbeeld van een schadeberekening. Hierop staan alle voorkomende schadeposten vermeldt zodat u makkelijk kunt bijhouden welke schade u heeft geleden en eventueel datums kunt noteren en bonnetjes kunt bijvoegen, zodat u uiteindelijk een volledig dossier heeft, wat gebruikt kan worden voor de berekening van de uiteindelijke schadevergoeding.

Meer weten over letselschade na een verkeersongeluk?

Meer informatie kunt u lezen bij schadevergoeding verkeersongeval.

Wilt u advies of wilt u dat wij de schade voor u gaan verhalen, vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op voor een gratis en vrijblijvend advies.

Scroll naar boven