Schadevergoeding verlamming

Schadevergoeding aanvragen voor  verlamming

Een verlamming is meestal het gevolg van een dwarslaesie. Dit wil zeggen dat door een ongeval ernstige schade is ontstaan aan het ruggenmerg, waardoor de zenuwen uitvalverschijnselen vertonen. Hoe hoger de dwarslaesie zit, hoe ernstiger de verlamming. Een dergelijk ernstig letsel kost veel tijd aan revalidatie en daar kunt u niet veel extra belasting bij hebben.

Schadevergoeding bij verlamming claimen

Bij een dwarslaesie heeft u recht op een (voor Nederlandse begrippen) hoge schadevergoeding in de vorm van smartengeld. Het ongeval heeft een enorm impact gehad op uw leven en uw levensvreugde.

Veel zaken veranderen na het ongeval. U zult waarschijnlijk lange tijd met artsen, ziekenhuizen en revalidatie te maken hebben, waardoor u te maken krijgt met hoge kosten. Vaak is het ook niet meer mogelijk om terug te keren naar uw oude werkplek, waardoor u te maken krijgt met een verlies aan verdienvermogen.

Voorschot bij verlamming

Om te voorkomen dat u voor financiële problemen komt te staan is het verstandig om zo snel mogelijk een schadevergoeding te claimen bij de schuldige partij. De hoogte van de schadevergoeding wordt pas bepaald wanneer er sprake is van een medische eindsituatie, maar in de tussentijd kan er een voorschot op uw schade worden aangevraagd, zodat u uw rekeningen kan betalen en niet in de financiële problemen geraakt. Iedere stoornis die na zes maanden nog bestaat, zal waarschijnlijk blijvend zijn en moet juridisch dan ook als zodanig behandeld worden.

Schadevergoeding kan u helaas niet beter maken, maar wel zorgen voor een kleine financiële compensatie voor het leed. Een verlamming is meer dan alleen lichamelijk letsel, er zit ook een psychische kant aan dit verhaal en daarbij kan een vorm van genoegdoening een positieve bijdrage leveren.

Snelle afhandeling van de schade

Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een ongeval met letselschade, gaat u een letselschadetraject in. Onze juridische adviseurs willen u hierin graag bijstaan en er zorg voor dragen dat uw letselschadetraject vlot en efficiënt wordt behandeld, zodat u zich volledig kunt richten op uw revalidatie.

Wanneer u behoefte heeft aan advies, kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Scroll naar boven