Whiplash letsel

Schadevergoeding whiplash letsel

Wat is whiplash letsel?

Veel mensen denken dat een whiplash een lichte verwonding is. Maar whiplash letsel kan veel leed en  langdurige effecten op je leven hebben. In de meest ernstige vorm kan whiplash schade permanent zijn.  Whiplash is het meest voorkomende letsel dat voortkomt uit auto-ongelukken. In de meeste gevallen hebben whiplash patiënten recht op schadevergoeding.

Hoe ontstaat een whiplash?

Whiplash wordt veroorzaakt door een plotselinge schok of uitrekking van de nek die de ligamenten beschadigt. Het is een veelvoorkomend letsel voor bestuurders of passagiers die betrokken zijn bij een kop-staartbotsing op de weg – en er is niet veel kracht voor nodig.

Whiplash letsel
Vaak is whiplash schade op een mri scan niet zichtbaar

Veel whiplash-verwondingen treden op bij botsingen met lage snelheid. Een whiplash kan bijvoorbeeld al ontstaan bij een aanrijding van 10 km/uur. De ernst van een whiplash letsel hangt samen met de mate waarin een inzittende gefixeerd zit op zijn/haar stoel. De hoofdsteun en de veiligheidsgordel zijn van essentieel belang ter voorkoming van whiplash letsel.

Whiplash kan ook ontstaan ​​door struikelen, slippen of een ander valongeval

Door de impact van een val kan het hoofd plotseling naar voren en naar achteren schieten. Deze beweging kan een verstuiking veroorzaken.  Symptomen zijn onder meer zwelling, pijn in nek, hoofdpijn en duizeligheid – die allemaal van invloed zijn op uw dagelijkse leven. In de meeste gevallen is een whiplash behoorlijk pijnlijk en kan het uw mobiliteit beperken. Het kan betekenen dat u (tijdelijk) niet kunt weken, sporten en autorijden.

Oudere mensen – en degenen die al nekaandoeningen zoals artritis hebben – zijn vatbaarder voor een whiplash. Spieren en ligamenten verliezen flexibiliteit en kracht met de leeftijd en zijn daarom kwetsbaarder.

Schadevergoeding whiplash letsel

Wilt u schadevergoeding whiplash letsel aanvragen? Wanneer uzelf niet verantwoordelijk bent voor een ongeluk dan kunt u in aanmerking komen voor schadevergoeding. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u van achteren bent aangereden. In onderstaand formulier kunt u uw gegevens en een korte beschrijving van de oorzaak en situatie invullen. Wij nemen dan z.s.m. telefonisch contact met u op om de situatie te bespreken.

    Gratis letselschade advies


    Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen.

    Scroll naar boven