Smartengeld berekenen

Hoe kan ik smartengeld berekenen?

Smartengeld is schadevergoeding voor letsel. Wilt u uw smartengeld berekenen? Neem dan contact met ons op via het letselschade formulier onderaan de pagina. Letselschade-Claim biedt u kosteloos en vrijblijvend advies m.b.t. het berekenen van smartengeld.

Letselschade na een ongeval kan een behoorlijk schade met zich meebrengen. Als het ongeval is veroorzaakt door de wederpartij kunt u hen aansprakelijk stellen voor letselschade/smartengeld.

Smartengeld berekenen, hoe doe ik dat?

Het vaststellen van een rechtvaardige hoeveelheid smartengeld is niet eenvoudig. Een letselschade advocaat of letselschade-expert kan u daarbij helpen.

Laten we een ongeval waarbij Maria van achter is aangereden als voorbeeld nemen. Door het auto-ongeluk heeft Maria whiplash klachten opgelopen. Hoe kunnen we haar smartengeld berekenen?

Haar smartengeld hangt samen met:

  • Ernst van het letsel na het ongeval
  • Opgelopen leed door het ongeval
  • Afgenomen levensvreugde

Smartengeld en schadevergoeding

Buiten smartengeld kan Maria ook recht hebben op vergoeding van schade m.b.t. gemaakte kosten en afgenomen inkomen door het ongeluk. Voor deze kosten kan ze de tegenpartij aansprakelijk stellen, bij voorkeur via een letelschade advocaat of letselschade-expert.

Hoogte van haar schadevergoeding na het ongeluk hangt samen met:

  • Inkomensverlies door haar tijdelijke arbeidsongeschiktheid
  • Eigen bijdrage van medische kosten, incl. fysiotherapie
  • Materiële schade/schade aan auto
  • Kosten hulp in de huishouding

Zelf Smartengeld laten berekenen? Vul dan onderstaand letselschade formulier in voor kosteloos letselschade advies. Binnen 24 uur nemen wij samen uw situatie en beoordelen uw recht op smartengeld.

Scroll naar boven