Letselschade gebroken rug

Tijdens een ongeluk waarbij u valt, een lichamelijk trauma oploopt of de rug een extreme buiging maakt, kan een breuk in één of meerdere rugwervels ontstaan. De impact hiervan is afhankelijk van de locatie van de breuk. Wanneer u door een ongeval een gebroken rug hebt opgelopen, heeft u te maken met veel lichamelijk letsel, waar een hoge immateriële schadevergoeding tegenover staat.

Medische staat

Bij een gebroken rug is de medische staat van belang, zowel voor de hoogte van de schadevergoeding als voor het genezingsproces. Is de breuk instabiel of ingezakt, dan kan het ruggenmerg beschadigd zijn of de vorm van de wervelkolom veranderen.

Afhankelijk van de stabiliteit en de locatie van de breuk zal behandeling plaatsvinden. Deze behandeling kan bij een stabiele breuk bestaan uit bedrust, met later fysiotherapie en eventueel een ondersteunend korset.

Bij een instabiele breuk wordt het vaak een complexer verhaal. Meestal moet dit geopereerd worden, waarna revalidatie volgt. De kans is in dit geval aanwezig dat de rug nooit meer volledig hersteld. Wanneer bij de wervelbreuk ook zenuwen in het ruggenmerg zijn onderbroken spreekt men van een dwarslaesie. De conditie hierbij kan ook na langere tijd nog verbeteren, maar dit is niet meer volledig te herstellen.

Vergoeding van de schade

Wanneer er sprake is van letsel waar een hoge schadevergoeding tegenover staat is het verweer van de verzekeringen die dit bedrag moeten uitkeren groot. Hierdoor kan het lang duren voordat de zaak is afgehandeld.

Het is voor de hoogte van de schadevergoeding belangrijk dat u alle onkosten nauwkeurig bijhoudt. Wat heeft u misgelopen door het ongeval (misgelopen inkomsten, doorlopende kosten voor een sportabonnement of paard waar u geen gebruik van heeft kunnen maken, doubleren) en welke kosten heeft u extra gehad (vervoer, bezoek artsen, fysiotherapie en hulp voor zaken die u anders zelf deed zoals kinderopvang, huishoudelijke hulp, hondenuitlaat, tuinman).

Belangenbehartiger

Wanneer u letselschade hebt opgelopen en uw schade vergoed wil krijgen, belandt u in een wereld met ingewikkelde regels en vastgestelde procedures. Laat u hierbij bijstaan door een geregistreerde letselschade-expert. Deze kan voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen en u gedurende het gehele schaderegelingstraject bijstaan. Dit gebeurt kosteloos, want de aansprakelijke partij moet niet alleen uw schade vergoeden en smartengeld betalen, maar is ook aansprakelijk voor uw juridische kosten.

Contact opnemen

Wilt u weten of uw zaak kans van slagen heeft of wilt u informatie en advies voordat u uw zaak aanhangig maakt? Dan kunt u via onderstaand formulier vrijblijvend en kosteloos contact met ons opnemen. U wordt dan binnen 24 uur door een ervaren letselschade specialist teruggebeld. Indien gewenst kunnen wij dan de zaak voor u verder in behandeling nemen.

Scroll naar boven