Vergoeding ongevallen

Hoe vraag ik vergoeding voor mijn ongeval aan?

Vergoeding voor ongevallen kan aan de orde komen op het moment dat er schade ontstaat en een partij daarvoor aansprakelijk kan worden gesteld.

Letselschade komt bijvoorbeeld voor een vergoeding in aanmerking na ongevallen. Daarbij omvat de aansprakelijkheidsstelling een breder begrip dan schuld hebben aan het ongeval.

Om een vergoeding voor schade te kunnen claimen, bijvoorbeeld na een verkeersongeval, kunt u het beste een letselschade jurist inschakelen, die uw belangen als slachtoffer vooropstelt.

Neem daarom contact op met Letselschade-Claim die uw belangen zal behartigen en een maximale vergoeding van de geleden en mogelijk toekomstige schade zal claimen.

Vergoeding ongevallen – Het proces

De aansprakelijkheid. In de eerste plaats wordt voor een schadevergoeding voor ongevallen de aansprakelijkheid beoordeeld. Indien de tegenpartij aansprakelijk is dan zal de tegenpartij aansprakelijk gesteld worden.

Als de aansprakelijkheid is vastgesteld, dan wordt beoordeeld wat de exacte schade is die door het ongeval is ontstaan. De schade moet daarbij in direct ofwel causaal verband staan met het ongeval. Hierbij wordt naar de geleden schade gekeken en kan ook eventuele toekomstige schade worden meegenomen. Stel dat u voor een deel of volledig arbeidsongeschikt bent geraakt door een fikse whiplash, dan wordt de financiële schade berekent.

Vergoeding Immateriële schade. Ook immateriële schade komt voor vergoeding in aanmerking na een ongeval. De hoogte van de immateriële schade zal dan ook beoordeeld moeten worden.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen zal Letselschade-Claim voor u de schade claimen bij de aansprakelijke partij. Dit betekent dat de verzekeraar van de andere partij wordt verzocht om de schade te vergoeden.

Vergoeding ongevallen – De belangrijkste stappen op een rij

  • Aansprakelijkheid beoordelen
  • Tegenpartij aansprakelijk stellen
  • Letselschade vaststellen
  • Letselschade claimen

Kosteloos advies voor vergoedingen bij ongevallen

Letselschade-Claim is een specialist op het gebied van claimen van schadevergoeding na ongevallen. Ook uw belangen als slachtoffer worden door ons op een professionele wijze behartigd met persoonlijke aandacht.

U kunt nu geheel vrijblijvend het onderstaande formulier invullen om een gratis advies te krijgen over vergoedingen voor ongevallen. Wij nemen daarna binnen 24 uur contact met u op.

Scroll naar boven