Wat houdt immateriële schade in?

Na een ongeval wordt erg vaak aandacht besteed aan de lichamelijke klachten. Die zijn het meest zichtbaar. Immateriële schade is daarentegen juist onzichtbaar. Immateriële schade is namelijk alle psychische-, emotionele- en geestelijke schade door pijn, verdriet of verminderde levensvreugde als gevolg van een ongeval. 

Smartengeld 

Smartengeld is een vergoeding van immateriële schade. Naast de schadevergoeding van materiële schade heeft u mogelijk ook recht op een compensatie voor de emotionele schade als gevolg van een ongeval.  Niemand ziet aan de buitenkant de leed die immateriële schade bij een slachtoffer met zich meebrengt. Daarom is het erg lastig om de hoogte van een rechtvaardige financiële vergoeding te bepalen. 

Hoe wordt mijn immateriële schade bepaald?

De hoogte van je smartengeld is voor ieder persoon verschillend. Dit hangt af van diverse factoren. Voorbeelden van die factoren zijn:

  • Wat voor soort immaterieel letsel heb je opgelopen?
  • Wat is de duur van je herstel?
  • Wat zijn de gevolgen van de schade?
  • Is er sprake van blijvende invaliditeit? 
  • Bent u arbeidsongeschikt verklaard?
  • Heeft het letsel invloed op uw studie?

Hulp nodig bij claimen van immateriële schade

Heeft u zelf immateriële schade opgelopen door een ongeval? Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat. Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen wij binnen 24 uur telefonisch contact op. Samen bespreken we de situatie en het recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u de zaak daarna door ons verder laten behandelen. We helpen u graag!

Scroll naar boven