Wat is letselschade?

Wat is letselschade?

Op deze pagina beschrijven we alle aspecten van letselschade en vindt u alle informatie die u nodig heeft. Er zijn duizenden ongevallen per jaar waarbij letselschade wordt aangericht. Maar wat is letselschade precies? Wanneer heeft u letselschade en waaruit bestaat het? Letselschade is schade die u door lichamelijke verwondingen of psychische problemen oploopt. Denk hierbij aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische misser.

De belangrijkste kosten bij letselschade – alle informatie op een rijtje

Na een ongeval, met (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid als gevolg, is er een grote kans dat u verlies van inkomsten heeft. Dit wordt ook wel verlies aan verdienvermogen genoemd, het is de grootste schadepost waar letselschade uit bestaat. Verder kunt u bij letselschade denken aan:

  • Medische kosten (in het bijzonder de kosten die niet door een eigen zorgverzekeraar worden vergoed)
  • Smartengeld (compensatie voor het leed dat u is aangedaan)
  • Juridische kosten (de kosten voor uw belangenbehartiger/letselschadeadvocaat)
  • Kosten voor hulp in de huishouding
  • Kosten voor mantelzorg
  • Reiskosten

Samengevat kunnen we stellen dat letselschade alle kosten en gederfde inkomsten zijn die verband houden met opgelopen letsel.

Gevolgen bij letselschade

Letselschade kan erg ingrijpend zijn en slachtoffers ervaren doorgaans een enorme impact op hun leven. Er ontstaan veel veranderingen, bijvoorbeeld in sociaal opzicht, maar ook in financieel opzicht. Een ongeval met letselschade gaat samen met veel pijn en emoties en onverwachte kosten. Levensvreugde kan afnemen en psychische klachten kunnen ontstaan.

Wanneer heb ik recht op vergoeding van letselschade?

U heeft recht op schadevergoeding als u zonder schuld betrokken bent bij een ongeval. Er dient een wederpartij te zijn die aansprakelijk is. Bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij is het belangrijk dat er bewijsstukken zijn. Het regelen van een letselschadevergoeding is een complex en tijdrovend proces voor iemand die hier niet bekend mee is. Letselschade-Claim neemt graag uw zorgen uit handen en helpt u bij het claimen van een schadevergoeding.

Vraag meer informatie aan over letselschade

Bent u slachtoffer geworden van letselschade? Dan is het verstandig om een letselschadejurist in te schakelen. Onze letselschadespecialisten helpen en adviseren u graag door het geven van meer informatie over letselschade. Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Samen bespreken we uw situatie en kunt u desgewenst kosteloos uw schadevergoeding claimen. Heeft u vooraf vragen of wilt u meer informatie over letselschade? Neem dan contact met ons op via 035 711 0484 of info@letselschade-claim.nl.

Scroll naar boven