Wat is letselschade?

Er zijn duizenden ongevallen per jaar waarbij letselschade wordt aangericht. Maar wat is letselschade precies? Wanneer heb je letselschade? Waaruit bestaat letselschade?

Letselschade is schade die u door lichamelijke verwondingen of psychische problemen heeft opgelopen. Bijvoorbeeld door een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische misser.

Waaruit bestaat letselschade?

Na een ongeval, met (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid, is er een grote kans dat u verlies van inkomsten heeft. Verlies van inkomsten, ook wel verlies aan verdienvermogen genoemd, is de grootste schadepost waar letselschade uit bestaat.

Verder kunt u bij letselschade denken aan:

  • Medische kosten (in het bijzonder de kosten die niet door een eigen zorgverzekeraar worden vergoed)
  • Smartengeld (compensatie voor het leed dat u is aangedaan)
  • Juridische kosten (de kosten voor uw belangenbehartiger/letselschade advocaat)
  • Kosten voor hulp in de huishouding
  • Kosten voor mantelzorg
  • Reiskosten

    Samengevat kunnen we stellen dat letselschade alle kosten en gederfde inkomsten zijn die verband houden met opgelopen letsel.

Gevolgen bij letselschade

Letselschade kan erg ingrijpend zijn. Slachtoffers ervaren doorgaans een enorme impact op hun leven. Er ontstaan veel veranderingen, in bijvoorbeeld sociaal opzicht maar ook in financieel opzicht.

Een ongeval met letselschade gaat samen met veel pijn, emoties maar ook met onverwachte kosten. Levensvreugde kan afnemen en psychische klachten kunnen ontstaan.

Wanneer heb ik recht op vergoeding van letselschade?

U hebt recht op schadevergoeding als u zonder schuld betrokken bent bij een ongeval. Er dient een wederpartij te zijn die aansprakelijk is. Het is belangrijk bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij dat er bewijsstukken zijn. Het regelen van een letselschadevergoeding kan een complex en tijdrovend proces zijn voor iemand die hier niet bekend mee is. Letselschade-Claim neemt graag uw zorgen uit handen en helpt u graag bij het claimen van een schadevergoeding

Letselschade claimen

Bent u slachtoffer geworden van letselschade? Het is dan verstandig om een letselschadejurist in te schakelen.Onze letselschadespecialisten helpen en adviseren u graag. Vul onderstaand formulier in en wij zullen binnen 24 uur telefonisch contact met u opnemen. We zullen samen uw situatie bespreken. Desgewenst kunt u vervolgens kosteloos uw schadevergoeding laten claimen.