Whiplash

Whiplash aanrijding snelweg

Wanneer u een whiplash heeft opgelopen in een auto-ongeval op de snelweg, is er bijna altijd sprake geweest van een kop-staart botsing, meestal in de file. Hierbij is degene die u van achteren heeft aangereden aansprakelijk. Neem bij letselschade altijd contact op met een letselschade jurist, zodat deze voor u de maximale vergoeding kan eisen.

Whiplash letsel verhalen

Stel de schuldige partij aansprakelijk, in dit geval degene die achterop uw auto is gereden. Verzamel zoveel mogelijk bewijsmateriaal over de toedracht van het ongeval (foto’s, adresgegevens en telefoonnummers getuigen, duidelijk ingevuld schadeformulier, proces-verbaal van de politie).

Verzamel voor de hoogte van de letselschadevergoeding zo mogelijk de bonnetjes van de gemaakte kosten en noteer in uw agenda afspraken met artsen e.d. zodat u deze later makkelijk terug kunt vinden.

Letselschade claimen is een tijdrovende en ingewikkelde juridische procedure. Vaak probeert de verzekeraar van de schuldige partij een zo laag mogelijke schadevergoeding uit te keren door te weigeren aansprakelijkheid te erkennen en de relatie tussen de klachten en het ongeval te ontkennen. Het is dus verstandig om zo snel mogelijk een letselschade jurist in te schakelen om uw belangen te behartigen. Deze neemt u de zaak uit handen, zodat u zich kunt concentreren op uw herstel.

Waaruit bestaat de schadevergoeding?

De schadevergoeding bestaat altijd uit:

  • Materiële kosten (auto/kleding/mobiel, laptop, bril)
  • Medische kosten (denk aan verblijf ziekenhuis/medicijnen en therapie welke niet vergoed wordt door de verzekering)
  • Juridische kosten (de kosten voor rechtsbijstand zijn voor u dus gratis, ze worden betaald door de schuldige partij)
  • Ingeschakelde extra hulp (zoals huishouden/kinderopvang)
  • Inkomstenverlies (geldt vaak voor zelfstandigen)
  • Overige uitgaven (bijvoorbeeld medische hulpmiddelen/aanpassingen in huis).

De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van de tijdsduur van de klachten, eventueel overblijvende restschade en de hoeveelheid hinder die u hier in uw dagelijks leven van ondervindt.

Scroll naar boven