Whiplash schadeclaim

Een whiplash kan verschillende oorzaken hebben, maar de meest voorkomende oorzaak is een aanrijding van achteren. In dat geval is de automobilist van de achteroprijdende auto aansprakelijk. Zeker wanneer u als schuldeloze derde (zo wordt een inzittende/passagier genoemd) betrokken bent bij een ongeval, heeft u recht op schadevergoeding. Bij de nieuwe regels (per 1 april 2017) hoeft de schuldeloze derde de schuldvraag niet af te wachten. Deze kan de schade verhalen op de verzekering van de bestuurder van het voertuig waarin hij/zij zich bevindt tijdens de aanrijding.

Wat is letselschade?

Letselschade bestaat uit het letsel wat is ontstaan bij een ongeval en alle schade die hier uit voortvloeit. Dit valt onder te verdelen in materiële schade en immateriële schade. Het gaat hierbij om alle kosten die u extra moet maken, alle inkomsten die u misloopt en smartengeld voor het leed wat u is aangedaan.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer u een rechtsbijstandverzekering heeft, bent u waarschijnlijk geneigd hier in de eerste instantie een beroep op te doen. Kijk dan wel goed naar de diensten die u worden aangeboden.

  • Krijgt u geregeld een update van uw belangenbehartiger?
  • Wordt uw zaak behandeld door een letselschade expert met whiplash als specialisatie?
  • Bent u tevreden over de kwaliteit van dienstverlening?

Wanneer er sprake is van een schuldige partij, is juridische bijstand voor u als slachtoffer altijd gratis. De rekening wordt betaald door de verzekeraar van de tegenpartij. Deze is hier wettelijk toe verplicht. Wanner de zaak wordt behandeld door een ervaren letselschadespecialist, resulteert dit in de hoogst haalbare schadevergoeding.

Letselschade advies bij whiplash

Bij Letselschade-Claim werken letselschade juristen en letselschade experts. Dit zijn verschillende disciplines. Een letselschade expert is meestal het eerste aanspreekpunt, maar wanneer de zaak voor de rechter komt, wordt deze overgenomen door een letselschade jurist. Deze is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten en mag uw zaak vertegenwoordigen in de rechtbank. Van tevoren zal hij deze met u doornemen zodat u weet wat uw mogelijkheden zijn.

Letselschade-Claim heeft letselschadespecialisten met als specialisatie whiplash in dienst en biedt kosteloos advies op maat. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op. Samen bespreken we uw situatie en recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.

Scroll naar boven