Whiplash schadevergoeding

Whiplash schadevergoeding

Whiplash schadevergoeding

Een whiplash is een beweging van de nek ten opzichte van de romp waarbij eerst sprake is van een versnelling en dan van een vertraging. Dit is dus slechts het mechanisme. Een whiplash op is op zich geen diagnose. Sommige mensen blijven hierna klachten houden. In dit geval spreekt men van een post whiplash syndroom.

Objectiveerbaar

Een post whiplash syndroom is in vrijwel alle gevallen een niet objectiveerbaar letsel. Dit syndroom wordt daarom gediagnosticeerd aan de hand van het klachtenpatroon. De beschadiging bij een post whiplash syndroom zit hem meestal in niet aantoonbare  beschadigingen van de gewrichtsbanden en het omliggende spierweefsel. Er wordt over het algemeen gezegd dat het verloop van het genezingsproces in de eerste drie weken een goed inzicht geeft in het vervolg. Bestaan er na de eerste drie weken nog klachten dan is er sprake van een langzaam herstel en hoe meer en ernstiger de klachten, hoe groter de kans op restverschijnselen op langer termijn.

Whiplashklachten

De klachten voorkomend bij een whiplash zijn heel diverse en grofweg onder te verdelen in:

  • Hersenfunctiestoornissen: hieronder vallen klachten zoals geheugenverlies, slaapproblemen en concentratiestoornissen.
  • Bewegingsapparaat stoornissen: stijfheid in de nek, waarbij sommige bewegingen niet goed mogelijk en/of pijnlijk zijn.
  • Zintuiglijke stoornissen: hieronder vallen slechter zien, overgevoeligheid voor licht, overgevoeligheid voor geluid, oorsuizen, verminderd gehoor, duizelingen en evenwichtsstoornissen.
  • Psychische  stoornissen: sommige slachtoffers ervaren klachten zoals stemmingswisselingen, somberheid, angsten, lusteloosheid en su├»cidale gedachten.

Whiplash schadevergoeding

Bij een niet objectiveerbare aandoening zoals het post whiplash syndroom is het van het grootste belang om u te laten bijstaan door ervaren letselschade specialisten. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied, waardoor u verzekerd bent van deskundige hulp en u zich geen zorgen hoeft te maken over ingewikkelde juridische procedures. Op deze manier kunt u zich richten op uw herstel. Wilt u meer weten over schadevergoedingen, lees dan verder bij schadevergoeding verkeersongeval.

Letselschade-Claim heeft specialisten met een ruime ervaring op dit gebied in huis. Voor meer informatie, advies of het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier.

Scroll naar boven