Schadevergoeding PIP-implantaat

Heb ik recht op schadevergoeding PIP siliconen borstprothese? Ookwel M-implants genoemd.

Sinds 1997 zijn er in Nederlandse klinieken en ziekenhuizen siliconen borstimplantaten van de Franse fabrikant  PIP (Poly Implants Protheses) bij vrouwen ingebracht. De siliconen borstprotheses werden verkocht onder de merknaam M-implants.

Problemen PIP-borstimplantaten

Schadevergoeding PIP-borstimplantaatHet is gebleken dat een PIP-borstimplantaat problemen kan veroorzaken. De borstprotheses kunnen gaan lekken, scheuren en zweten.

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de vragen: Hoe reageert het lichaam op vrijgekomen siliconengel? Is vrijgekomen siliconengel schadelijk? Het is zeker niet zo dat alle PIP-siliconenimplantaten voor problemen zorgen.

Ziekenhuis aansprakelijk stellen voor PIP-borstimplantaat

In geval bij u ondeugdelijk siliconen borstimplantaten zijn ingebracht in het ziekenhuis, dan kunt u betreffend ziekenhuis aansprakelijk stellen. Indien de PIP-impantaten zijn ingebracht door een kliniek, dan kunt u de betreffende kliniek verantwoordelijk houden.

Ook kan er gekeken worden naar productaansprakelijkheid van de fabrikant. Het is aan te raden om een letselschade advocaat of specialist te raadplegen m.b.t. uw mogelijkheden.

Wanneer u zelf PIP-siliconen implantaten heeft gekregen kunt u via Letselschade-Claim vrijblijvend advies krijgen. Wij kunnen u adviseren m.b.t. schadevergoeding voor PIP-borstimplantaten. Vul gerust even het mailformulier in. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met u op om uw situatie te bespreken. Na interne analyse ontvangt u kosteloos advies.

Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen. 

 

Scroll naar boven