Schadevergoeding defensie gedupeerde 1,2 miljoen Euro

Schadevergoeding defensie gedupeerde ad 1,2 miljoen Euro toegewezen. Eiser ontevreden met hoogte schadevergoeding.  Schadevergoeding defensieDefensie hangt een fikse schadeclaim boven het hoofd van een oud-agent werkend voor de MIVD in Afghanistan, de zogenaamde Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst. De Haagse rechtbank heeft gister in haar uitspraak een schadevergoeding van 1,2 miljoen Euro toegewezen aan Ibrahim. De heer A. vindt de hoogte van de schadevergoeding echter niet voldoende.

Gedupeerde wil 5 miljoen schadevergoeding eisen

In een reactie op de uitspraak laat A. weten dat zijn schade vele malen hoger is. Een schadevergoeding ter hoogte van 5 miljoen Euro vindt hij redelijk. Met 1,2 miljoen Euro compensatie voor zijn schade neemt hij geen genoegen.

Schadevergoeding defensie voor inkomstenderving bedrijf

In Afghanistan had A. een bouwbedrijf opgezet die zich zou toeleggen op de bouw van woningen. E.e.a. ging in nauwe samenwerking met een medewerker van de MIVD. Toen betreffende medewerker plots opzij werd gezet kwam A. ook buitenspel te staan.

In een aan de rechter overhandigd contract is sprake van de bouw van tienduizend woningen. De woningen zijn er nooit gekomen. De rechter heeft in zijn vonnis enkel gekeken naar de rol van defensie. A. Overweegt in hoger beroep te gaan en wil graag dat de rechter ook kijkt naar de rol die Buitenlandse Zaken heeft gespeeld.

Schadevergoeding defensie eisen? Heeft uzelf schade opgelopen door handelen van defensie of een andere instelling van de overheid? Neem dan contact met ons op via het mailformulier.

Scroll naar boven