Toezicht bij zwembaden

Letselschade advocaat eist schadevergoedingGeregeld komt het in het nieuws, toezicht bij zwembaden wat tekort schiet en waardoor kinderen verdrinken tijdens de zwemles of jongeren hun nek breken bij de familieglijbaan. Op de exploitanten van zwembaden en professionele begeleiders van kinderen in een zwembad rust een vergaande zorgplicht die het belang van toezicht in een zwembad onderschrijft.

Jongeren en kinderen in een zwembad

Jongeren en kinderen zijn in een zwembad tijdens het vrij zwemmen in een spelsituatie en dan kan er sprake zijn van speels, stoer en roekeloos gedrag. Dit komt omdat jongeren en kinderen niet in staat zijn gevaarlijke situaties in te schatten. Daarom moeten zij tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Voldoende toezicht is hierbij nodig.

Regels in een zwembad moeten duidelijk zijn voor toezichthouders

Na het overlijden van een Syrisch meisje in een zwembad in Rhenen tijdens het schoolzwemmen zijn in veel zwembaden de regels aangepast. Er wordt niet meer gezamenlijk toezicht gehouden. Iedere toezichthouder let op een bepaald gedeelte van het zwembad en zwemhulpmiddelen blijven ook tijdens het vrij zwemmen om.

Volgens de Stichting Consument en Veiligheid verdrinken er in Nederland ieder jaar tussen de 6 en 10 mensen in openbare zwembaden. Het totaal aantal verdrinkingsdoden in Nederland ligt rond de 80 per jaar.

Slachtoffer of nabestaande

Heeft u als slachtoffer of nabestaande te maken gehad met een ongeval in een zwembad, waarbij sprake was van nalatigheid? In dat geval is het mogelijk dat u aanspraak kunt maken op een vergoeding voor de immateriële schade. Wanneer u onderstaand contactformulier invult, nemen wij binnen 24 uur contact met u op en spreken wij uw zaak met u door. Daarna komen wij met een advies. Dit alles kosteloos en vrijblijvend.

Scroll naar boven