Schadevergoeding verkeersongeval aanvragen

Schadevergoeding verkeersongeval aanvragen

Wanneer u een verkeersongeval meemaakt en hierbij gewond raakt, krijgt u met allerlei zaken te maken. U heeft te maken met medische specialisten en lichamelijk herstel. U moet allerlei zaken regelen betreffende materiële schade en ziekteverzuim en daarnaast heeft u ook nog de behoefte om een schadevergoeding te krijgen voor het u aangedane leed. Hoe gaat u dit nu regelen?

Wanneer er sprake is van een schuldige tegenpartij

Via Letselschade-Claim kunnen slachtoffers van een verkeersongeval schadevergoeding aanvragen. Dit kan wanneer er sprake is van een schuldige tegenpartij. Letselschade-Claim voorziet u van advies en regelt de financiële en juridische afwikkeling. De kosten worden betaald door de tegenpartij, dus de hulp kost u niets.

Wat moet u doen om de benodigde hulp te krijgen?

Via onze website kunt u hulp aanvragen. Het is belangrijk dat u alle bonnetjes en andere informatie verzameld en bewaard en dat het ongeluk zo goed mogelijk gedocumenteerd is.

Kosten die vergoed moet worden bij letselschade zijn:

  • De materiele kosten: schade aan de auto, fiets, kleding, bril, telefoon, sieraden en dergelijke.
  • De medische kosten: eigen risico ziektekostenverzekering, revalidatiekosten, fysiotherapie en reiskosten van en naar het ziekenhuis en/of de therapie. Denk hierbij ook aan de kosten die uw gezin moet maken om u te kunnen bezoeken in het ziekenhuis.
  • Kosten van hulpmiddelen die u heeft moeten aanschaffen om de gevolgen van uw letsel te verminderen. Denk aan een speciaal kussen, rolstoel, weghalen van drempels.
  • Kosten voortvloeiend uit de gevolgen van het onderzoek zoals hulp bij huishoudelijke taken, onderhoud huis en tuin en de opvang van uw kinderen. Ook wanneer dit gedaan wordt door vrienden en kennissen heeft u recht op vergoeding.
  • Smartengeld, een vergoeding voor gederfde levensvreugde ten gevolge van het ongeval.

Geen aanwijsbare schuldige

Wanneer de schuldige tegenpartij na het ongeval is weggereden zonder zich bekend te maken  of wanneer de schuldige partij onverzekerd is, kunt u contact opnemen met  het waarborgfonds Motorverkeer. U moet dan wel zo snel mogelijk na het ongeval (in ieder geval binnen 14 dagen) aangifte doen bij de politie. Het waarborgfonds Motorverkeer vergoedt ook de schade wanneer het ongeluk buiten uw schuld heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld doordat het wegdek glad was door modder of olie op de weg of wanneer er verloren lading of auto-onderdelen op het wegdek liggen.

Ook wanneer u uw schade moet claimen bij het waarborgfonds Motorverkeer kan een letselschade advocaat voor u onderhandelen om de maximale vergoeding voor u te verkrijgen.

Scroll naar boven